Welkom bij het Lichthuis
Het Lichthuis

Welkom bij het Lichthuis

Treed binnen in een oase van rust.

Onze
website
Andere
boekingssites
Gratis WiFi
Beste prijsgarantie
Gratis fles water
Speciale arrangementen
img_7987
_dsc7973-final
img_7971
emmaweg-22---44
massage_nathaliedevilder

Ayurvedisch detox retreat

Al eeuwenlang is vanuit verschillende tradities het tijdelijke versimpelen van je leef – en eetpatroon een belangrijk ritueel. Het versimpelen creëert ruimte en rust. Tijdens deze detox staan de eeuwenoude wijsheden van Ayurveda centraal. Je maakt kennis met reinigende detox-maaltijden en -dranken & komt tot rust met lectures, yogasessies, muziek en meditaties. Het strand is op loopafstand en bij behoefte is het ook mogelijk om een traditionele Ayurvedische massage te boeken.

Binnen de Ayurveda reinig je je lichaam met het authentieke, simpele, en smakelijke rijstgerecht ‘Kitcheri’. Naast veel groente en soep geeft dit gerecht onze agni  - ons spijsvertingsvuur – de kans om op te ruimen: zowel lichamelijk als geestelijk. Misschien is het nu nog moeilijk te geloven, maar deze milde manier van reiniging kan echt grote verbeteringen teweeg brengen in de kwaliteit van je spijsvertering, energieniveau en je algehele welzijn. Ook je ‘cravings’ naar ongezond voedsel zullen verdwijnen. 
 
Reinigen met Ayurveda is bijzonder mooi en gaat veel verder dan wat je wel of niet mag eten. Alles wat je eet, maar ook wat je meemaakt aan indrukken, moet goed verteert/verwerkt worden. Gebeurd dat niet, dan blijft er een toxisch residu achter wat we ‘ama’ noemen voor het lichamelijk gedeelte en ‘sticky stuff’ voor het emotionele gedeelte. We kijken daarom naast de voeding ook naar mooie dagelijkse routines, het belang van zelfonderzoek/journaling en naar begeleidende kriyas (reinigingsoefeningen) en pranayamas (ademoefeningen).

Drie dagen voordat de retreat aanvangt begin je thuis al mild te reinigen. Met wat simpele aanpassingen, waarvoor je een duidelijke handleiding ontvangt, bereid je je voor op een optimale detox. Na deze retreat weet je hoe je straks zelf twee keer per jaar kunt reinigen. Al je cellen van je lichaam juichen bij deze pauze. Dat ga je zien aan je haren, huid, ogen. Bovendien zal je ook een helderder hoofd ervaren en merk je dat lichamelijke kwaaltjes verdwijnen. Naar wens kan je de detox thuis ook nog een aantal dagen voortzetten

 

Programma

Vrijdag 
Vrijdag ben je al vanaf 10 uur welkom om vast lekker tot jezelf te komen. Ga op het strand wandelen, neem vast een massage of geniet heerlijk van sauna of het Lichthuis zelf. Tussen 15:00 en 17:00 word je verwelkomt met passend een drankje & amuse
17:00 Welkomstwoord en lecture 1 in yoga shala over Ayurveda
18:30-20:00 Ayurvedisch detox maaltijd van Ayurvedisch kok
20:30-21:30 Restorative yoga
21:30 Golden milk ( Ayurvedisch drankje)


Zaterdag 
08:30-09:30 Pranayama, meditatie & healing yoga
09:30-10:30 Detox thee en licht Ayurvedisch ontbijt 
10:30-11:30 lecture 2 in yoga shala over Ayurveda 
12:00-13:00  Ayurvedische detox lunch
13:00-15:00 Vrije tijd / strandwandeling / sauna
15:00-16:30 Lecture 3 + kook demonstratie Kitcheri 
16:30 Thee en healthy snack
17:00-18:30 restorative yoga
18:30-19:30  Ayurvedische detox maaltijd  
19:30 Avondwandeling aan zee


Zondag
8:00-9:00 Inloop voor detox thee, vers fruit, koud of warm 
9:00-11:00 Yin/yang detox yoga serie & pranayama & closing cirkel
12:00-13:00 Ayurvedische lunch
13:00-14:00 Eventueel ruimte voor het stellen van vragen in huiskamer 


Datum: 21 t/m 23 januari

Gedeeld tweepersoons appartement 
€545,-

Boek nu

Gedeeld driepersoons appartement
€495,-
Boek nu

Eénpersoonkamer met gedeelde badkamer klein
€545,-
Boek nu

Eénpersoonkamer met gedeelde badkamer
€645,-
Boek nu

*Inclusief:

  • alle overnachtingen
  • alle maaltijden
  • diverse soorten water & thee
  • gebruik van de sauna
  • het gehele programma

Tijdens de ayurvedische retreats masseert Nathalie de Vilder:

Ik laat je onderdompelen in heerlijke warme olie die ik met lichte, ritmische en vloeiende strijkingen van top tot teen aanbreng. Deze zintuigelijke reis zorgt er voor dat je kunt loslaten, herstellen en je energie terug kunt vinden. In de Ayurveda (kennis van het leven) speelt massage een belangrijke rol. Ayurveda ondersteunt het principe van het zelfhelende vermogen van lichaam en geest.

Wat deze massage voor je kan doen:

Balans: Deze massage werkt kalmerend, verlicht de spierspanning en het verbetert de lichamelijke en geestelijke energiestroom,
Ontgiften: Weerstand wordt vergroot, het lymfesysteem gestimuleerd en de bloedsomloop bevordert.
Verjongen: De warme natuurlijke olie voedt en de knedingen stimuleren de doorbloeding van de huid. Dit helpt de huid te verstevigen en te laten stralen.
Klachten verminderen: Door deze massage ondersteun je oa de genezing van rugpijn, nekklachten, stress, slapeloosheid, spijsverteringsklachten en hoofdpijn.