Welkom bij het Lichthuis
Het Lichthuis

Welkom bij het Lichthuis

Treed binnen in een oase van rust.

Onze
website
Andere
boekingssites
Gratis WiFi
Beste prijsgarantie
Gratis fles water
Speciale arrangementen
_dsc8520-final
_dsc8111-final
_dsc7905-final
_dsc8508-final
_dsc7784-final

Evalien Slinkert

Voor mij zijn yoga, meditatie, ademhalingsoefeningen en ochtendrituelen de perfecte manier om dicht bij jezelf te blijven, overal energie voor te hebben en lekker in je vel te zitten. Yoga en meditatie zijn de APK voor je systeem; rust in je hoofd, ruimte in je lijf en de bewegingsvrijheid om alles te doen wat je graag wilt. Ik geloof dat de weg naar een lichter leven er één van plezier is en dat komt terug in alles wat ik doe. 

George Langenberg

Mijn visie op de mens heeft drie pijlers van zelfzorg.
1. Zorg voor het fysieke lichaam. Je lichaam is je vehikel, dat verdient zorgzame aandacht. De milde yoga-oefeningen die we doen helpen ons om het lichaam opnieuw te bevrienden.  
2. Aandacht voor de psyche. Mindfulness, geworteld in Boeddhistische psychologie leert ons hoe gedachtenpatronen veranderen als we gespannen zijn. En hoe we in open aandacht en zonder oordeel een ander mens kunnen zijn.   
3. Vergroten van het energetisch bewustzijn.   
Als acupuncturist werk ik met lichaamsenergie wanneer ik naaldjes prik. Dat wat niet aangeraakt wordt in het lichaam, dat wat wel gevoeld wordt, maar vanuit het hoofd lastiger onder woorden is te brengen, is ons energetisch bewustzijn. Manieren om hiermee te werken is het doen van compassie-oefeningen (de kracht van het hart) en ademwerk, want ook adem is energie."

Gitty de Gier

Ik ben Gitty, een lichthartige yogadocente en ayurvedisch/holistisch gezondheid en lifestyle coach. Ik ben ervan overtuigd dat we allemaal een vreugdevol en vervullend leven kunnen hebben met de juiste kennis en tools. Ik werk hierbij met de beproefde wijsheden van Yoga en Ayurveda.
Het is gemakkelijk om te vergeten wie we zijn en hoe we bij onszelf kunnen blijven, terwijl we constant te maken hebben met prikkels, nieuwe trends, en vaak een te volle invulling van onze dagen.
Het heeft mijn passie jou stap voor stap te inspireren tot een fysiek, emotioneel en spiritueel gelukkig leven. We leren onszelf ten diepste kennen. Een spannend en mooi avontuur.

Justin van den Berg

Een gezond, gelukkig, krachtig en stressvrij leven begint met een heldere geest. Om dit te bereiken is het van belang te beseffen dat je zelf in controle bent over jouw mindset. Elke emotie begint met een gedachte, en gedachten kun je reguleren en trainen.   
Blootstelling aan ijskoud water en ademwerk/meditatie hebben mij geleerd kalm te blijven in stressvolle situaties. Het heeft mij geleerd om meer te handelen vanuit overtuigingskracht. Ik zie meditatie en de kou als een leraar. Een leraar die mij dieper in contact heeft gebracht met mijn gevoel en minder (negatief) laat denken. Als we altijd voor comfort kiezen leren we nooit te verbinden met onze diepste eigenschappen. Wie bereid is uit zijn comfortzone te stappen zal eerder zijn volledige potentieel bereiken. Ik deel graag mijn passie door met al mijn enthousiasme en overtuigingskracht door te geven wat ik heb geleerd.

 

Ireen Kurvers

Ik ben Ireen Kurvers, een gecertificeerd detox coach, yoga docent, dansdocent en danstherapeut.  
Ik reis het hele land door om jong en oud vol plezier in beweging te krijgen en begeleid al meerdere jaren verschillende yoga- en detox retreats in binnen- en buitenland.  
Het is zo heerlijk en waardevol om die momenten samen te kunnen creëren waarin even de dagelijkse gang van zaken stop wordt gezet en je naar een dieper gevoel van ontspanning, plezier, verbondenheid en energie kan gaan.  

Anne Formsma

We leven in een wereld met ontzettend veel prikkels. Er komt veel op ons af en we vragen vaak ook veel van onszelf. We snakken naar een moment om op te laden en naar meer rust in ons hoofd en lijf. Als psycholoog, mindfulness trainer, stress specialist en yoga docent verzorg ik dit met heel veel plezier voor mensen. Zodat ze kunnen ontspannen, opladen en met goede tools weer verder gaan. Zodat ze niet alleen nu, maar ook in de toekomst, lekker in hun vel zitten, energie hebben en vanuit ontspanning kunnen leven. Het leven is het waard om van te genieten!

Harry & Gwen

Wij zijn Gwen de Jong en Harry van Dalen en zijn Spirit Connection begonnen om de kracht van klank te delen. We merkten uit eigen ervaring dat je aan de hand van klank de aandacht kan verplaatsen van het persoonlijke verhaal dat je wordt voorgeschoteld door het ‘lichaam-denken-voelen-mechanisme’ naar het verhaalloze en essentiële Nu”. Door klank kan je je op fysiek, mentaal en emotioneel niveau ontspannen en het denken passeren. Wat dan overblijft is de herkenning van je eigen compleetheid als Sacred Space/ het Absolute / de Stilte / de Bron / het Zelf. benoemen als het Absolute, de Stilte, de Bron, het Zelf. Daarnaast werken we met klankschalen, stemvorken, shruti­boxen en allerlei andere boventoon-instrumenten. 

 

Thirza van de Hoef

Wanneer we met aandacht yoga beoefenen, wordt yoga meditatie in beweging. Al het buigen en stretchen en omkeren en twisten wordt dan een krachtige manier om onze geest helder te krijgen, ons hart te openen en onze oordelen te laten varen. Ik zeg altijd: Ik heb yoga niet gevonden, yoga heeft mij gevonden. En het helpt me om - iedere dag weer - uit mijn comfortzone te stappen en op avontuur te gaan