Reis van de held.jpg
_dsc7973-final.jpg
JMB.jpg
Image (8).jpeg
anne_formsma-francesstefanie-34.jpg

Uw zakelijke evenement op maat

Het Lichthuis heeft een eigen team van experts om u te voorzien van een hoogwaardig kwalitatief trainingsaanbod op het gebied van persoonlijk-, team- en organisatieontwikkeling. Bekijk hier het overzicht van onze trainingen. Wij stellen graag de perfecte dag voor u samen, zowel inhoudelijk als qua verzorging.

Wilt u de kerk huren voor teambuilding of een vergadering? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Vraag hier uw offerte aan

Get Inspired

De sprankelshow​ met Majlis Schweitzer - 2 uur

Deze interactieve trainingsshow neemt je mee op reis langs jouw persoonlijke waarden, je ontdekt jouw eigen gspot en waarom dat zo belangrijk is. Het is een feestje dat langzaam opbouwt en je geïnspireerd achter laat. Na deze trainingsshow heb je jezelf eens goed in de ogen gekeken en heb je herankerd op wat voor jou werkelijk van belang is. Het resultaat? Na deze sessie sprankelt je team de deur uit op weg naar de beste ideeën, de mooiste samenwerking en de effectiefste resultaten

Mindset & Focus

Werkplezier met Angelique Dorrestijn - ​2 uur

Wil je leren hoe je meer plezier op de werkvloer kan creeeren, zodat teams beter gaan samenwerken & meer met elkaar verbinden? En wil je leren hoe er meer gelachen kan worden op de werkvloer, wat zorgt voor stressrelease, verbinding en een positieve mindset? Kom dan naar de workshop Werkplezier. Naast dat we in deze workshop veel plezier hebben, lachen en leuke energievolle oefeningen doen, trainen we de hersenen om creatiever te denken. Leer je het belang van humor op de werkvloer en welke soorten humor er zijn, en hoe je deze kwaliteit nog meer kunt inzetten. Leer je omdenken, leer je op een verassende manier meer over jezelf en je collega’s en krijg je concrete tips om (nog) meer plezier te hebben op je werk.

Reconnect

Smoothen your Life met jean Marc Bilderbeek - 2,5 uur

Deze “Smoothen Your Life” workshop neemt je op komische en energieke wijze mee op reis door het inspirerende verhaal van Jean Marc. Hier vertelt hij zijn persoonlijke verhaal over outside-the-box denken, de kracht van verantwoordelijkheid nemen en échte keuzes maken, tijdens zijn zoektocht naar gezondheid. Een 1e proefsessie volgt van de ter plekke bereide “Lifesafer”-smoothie. Deelnemers gaan daarna zelf aan de slag met ingrediënten, informatiekaarten, Smoothie configurator® en blenders. In groepjes maken ze smoothies die voorzien in ieders individuele behoefte. Aan het einde wordt er gezamenlijk geproost op een ‘gezonde samenwerking’!

Mindset & Focus

Brainshake met Angelique Dorrestijn - 2 uur
Mindset en Creatief denken​

Wil jij je hersenen eens losmaken om te ontdekken hoe het met jouw creatief denkvermogen zit? Wil je jezelf meer uitdagen om buiten je gebruikelijke kaders te denken zodat je je flexibiliteit meer traint? En wil je ervaren wat een shake in je hoofd nog meer kan opleveren voor jou? Kies dan voor de workshop “Brainshake”!​

Aan het einde van deze workshop heb jij genoeg direct toepasbare handvaten gekregen om het belang van creativiteit in te zien en hoe dit bewuster in te zetten.​ Is je brein aangezet om op zoek te gaan naar andere, vernieuwende niet-standaard oplossingen, ideeën en inzichten’.​ Hebben we veel plezier gehad wat weer zorgt voor meer verbinding en energie.​

Mindset & Focus

Relax & Recharge​ met Anne Formsma - 1,5 uur

Heb je behoefte aan meer rust en focus? Zodat je uitgerust en ontspannen je (werk)dag tegemoet gaat? Je meer rust en ruimte in je hoofd hebt? Je gefocust kunt werken en productiever bent? Je daarnaast meer kunt genieten en beter kunt opladen? Dan is deze workshop iets voor jou!​
In deze workshop leer je hoe je rust in je hoofd, lijf én leven krijgt. Je ervaart wat mindfulness voor je kan doen, zowel in je werk- als privéleven.​
Na deze workshop:​

  • Ervaar je meer rust en ontspanning​
  • Heb je meer focus en grip op je gedachten​
  • Weet je hoe je maximaal kunt opladen​
  • Heb je krachtige tools die je ook in het dagelijks (werk)leven in kunt zetten​

Reconnect

The firestarter - 3 uur - Renske Hofman
Big time transformatie in slechts 3 uur.

The Firestarter ontwaakt vuurkracht, echtheid en energie. Renske maakt gebruik van zes eeuwenoude bewezen technieken die gestagneerde energie weer in beweging brengt. The Firestarter verdiept onderlinge verbindingen en vergroot authentieke communicatie op de werkvloer. The Firestarter is het cadeau van de eeuw als je op zoek bent naar nieuw leven in de brouwerij.  

 

Body & Mind

Het lichthuis beschikt over een eigen kundig, non-nonsense en ervaren yoga- en meditatieteam: Cheryl Kruit & Evalien Slinkert. Naast het runnen van hun eigen yogastudio's, hebben zij beide een passie voor het delen van de yogafilosofie op een manier die voor iedereen toegankelijk is. Meditatie, restorative, yin, aerial, vinyasa, ashtanga, slow flow, wat je wensen ook zijn deze dames stellen een workshop op maat voor je samen. Kwaliteit, ontspanning en toegankelijkheid zijn de kernwoorden. Start je dag met focus en ontspanning, creëer een meditatieve break of eindig daarmee om na je sessie het Lichthuis opgeladen te verlaten. 

Mindset & Focus

Klankconcert met Clifrequency - 1,5 uur

Tijdens een klanksessie van 1,5 uur wordt je door de live soundscapes van Siem uitgenodigd om alle dagelijkse beslommeringen even te laten voor wat ze zijn en je over te geven aan een reis door je eigen lichaam. Je hoeft niets te doen, niets te kunnen; simpelweg “zijn volstaat. Ervaar de stille kracht van klank tijdens deze reis die vertraagt, verstilt en ontspant. 

Reconnect

Crazy 88 - Electrische step tour - 2 uur

Ontdek Zandvoort op een unieke manier met het Crazy 88 spel op gave Kickbike FATMAX elektrische steppen! Samen met je team daag je elkaar uit met 88 grappige en creatieve opdrachten die je door het charmante Zandvoort leiden. Neem de tijd om de stad te verkennen, geniet van de gezellige sfeer en lach samen terwijl je de uitdagingen aangaat.

Of je nu lokale lekkernijen probeert, vreemden om een grappige dans vraagt of de meest originele selfie maakt, het Crazy 88 spel in combinatie met elektrische steppen is een teambuildingsactiviteit vol plezier.

Mindset & Focus

Ademwerk​ met Justin van den Berg - 2 uur

Leer hoe je je ademhalingspatroon kunt veranderen om direct invloed uit te oefenen op je fysieke, mentale en emotionele staat van zijn. Door te leren bewust met je ademhaling om te gaan, kun je zelf controle krijgen over je mate van stress, snel dieper ontspannen, maar ook zeker zorgen dat je meer focus hebt wanneer daar om gevraagd wordt. Ademwerk in groepsverband heeft als bijzondere eigenschap dat je elkaar versterkt. Dit creëert meer eenheid en verbondenheid.​

Get Inspired

Tijdsurfen met Majlis Schweitzer - 3 uur

Tijd is een buigbaar gegeven maar ondertussen gaa we allemaal gebukt onder ‘te druk om de dingen zo goed te doen als we zouden willen’. Wat nou als ik je zeven stappen geef waarmee je moeiteloos meer uit je tijd haalt. Zeven stappen waardoor je effectiever wordt maar vooral ook meer voldoening uit je tijd en dus uit je leven haalt? Het kan en door middel van interactieve oefeningen ga je zelf ontdekken hoe. Na deze workshop hou je meer tijd over voor dat wat werkelijk belangrijk is, wordt je effectiever, efficiënter en ben je in staat om je werk zo in te richten dat het optimaal is, zowel voor jou als voor het bedrijf waar je voor werkt.

Mindset & Focus

Ijsbad met Justin van den Berg - 2,5 uur​

Zodra je de uitdaging met ijskoud water met regelmaat aangaat en integreert in je leven zul je meer handelen vanuit overtuigingskracht. Je zult merken dat je keuzes durft te maken die nooit binnen jouw macht leken te liggen. Een haarscherpe focus op wat je wil bereiken in je leven. Het ijsbad is uitdagend, brengt je diep in verbinding met jezelf en maakt je beter bestand tegen stress. ​Get Inspired

Zin in de onzin met Majlis Schweitzer - 3 uur

In deze workshop gaat iedere deelnemer op zoek naar dat wat zinvol is binnen alle onzinnige dingen die we ook moeten doen. Als we het gevoel hebben dat het zin heeft krijgen we er vanzelf ook meer zin in. Juist in chaotische omgevingen met veel verandering, of in overmatig georganiseerde omgevingen waar alles vast ligt geeft het de nodige verlichting om weer te voelen waar je het voor doet. Na deze workshop heb je contact met waar het voor jou om gaat en voel je je gemotiveerd om weer aan de slag te gaan.

Get Inspired

Kernscan met Majlis Schweitzer - 3 uur + vooraf online kernscan

Deze sessie begint met een persoonlijke Kernscan voor ieder teamlid. Dit is een all-in-one analyse tool
die focust op de mens. Hij geeft inzicht in je doelen, waarden, communicatie- en creatiestijl en jouw potentieel en je drijfveren. Of te wel hoe je dingen doet, én waarom je ze doet. Maar ook in hoe jij dingen voor elkaar krijgt en waar je juist hulp voor zou kunnen gebruiken. Vervolgens gaan we tijdens een interactieve sessie samen ontdekken wat de uitkomsten beteken voor de mensen zelf en voor het team als geheel.

Reconnect

Sprankelend samenwerken met Majlis Schweitzer - 3 uur

In deze workshop gaan we aan de hand van 7 stappen verkennen hoe het team nog beter kan samenwerken en wel op zo een manier dat het inspireert en smaakt naar meer. Het vertrekpunt is helderheid over jezelf om vervolgens te ontdekken wat je eigen droom is, om dan te oefenen met luisteren naar de ander (en je gehoord weten) elkaar te ontmoeten op de grens en werkelijk investeren in het contact om zo samen tot een optimale balans van ultieme samenwerking te komen. Het is een mooi proces vol kleine interactieve werkvormen waar ieder team baat bij heeft.

Reconnect

Reis van de held met Majlis Schweitzer - 3 uur

We zijn allemaal de held in ons eigen verhaal, maar vaak weten we als collega’s maar een fractie van dat verhaal. Er zijn weinig teamtrainingen effectiever dan de workshop ‘reis van de held’. In kleine stappen werken de deelnemers aan hun eigen heldenverhaal om dit uiteindelijk als een volleerd spreker te delen met collega’s. Het resultaat van deze workshop is dat de verschillende teamleden elkaar beter hebben leren kennen, beter kunnen waarderen en effectiever zullen samenwerken. Daarnaast is het ook een persoonlijke reis die mensen dichter bij zichzelf brengt.